Onderzoek RTL Boulevard: kijker blij met ‘nieuw’ GTST

De make-over van GTST lijkt goed uit te pakken. Kijkers zijn overwegend positief tot zeer positief over de aanpassingen die de soap heeft ondergaan, zo blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker DVJ Insights in opdracht van RTL Boulevard. De grote schoonmaak bij de soap was dringend nodig wegens forse kritieken op de verhaallijnen én de ingestorte kijkcijfers.

Na de kerstdagen maakten kijkers van de soap kennis met de familie, die onder meer bestaat uit Johnny Kraaijkamp (opa Henk), de teruggekeerde Cas Jansen (Julian Verduyn) en hond Dolly. Ruim vier op de vijf kijkers heeft gemerkt dat er iets veranderd is, zo concluderen de onderzoekers.

Tweederde van hen is positief tot zeer positief over de komst van de Verduyns. Zij roemen onder meer het feit dat de problematiek van het gezin ‘herkenbaar’ is. “Het is allemaal wat echter, niet veel onzindingen”, antwoordt één van de respondenten. Wel vinden sommigen dat de serie daarmee saaier is geworden. Over de veranderingen in het algemeen is ruim 80 procent positief.

Alle ingrepen waren bovenal bedoeld om de ingekakte kijkcijfers van GTST een opkikker te geven. In vergelijking met een paar maanden geleden zijn deze licht gestegen.

Total
0
Shares
14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vorig artikel
GTSTCourant - Janine Elschot

Janine is schoon

Volgend artikel

Spoilers 27 t/m 30 april 2020

Heb je dit al gelezen?