Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Onderzoek RTL Boulevard: kijker blij met ‘nieuw’ GTST

  14

  De make-over van GTST lijkt goed uit te pakken. Kijkers zijn overwegend positief tot zeer positief over de aanpassingen die de soap heeft ondergaan, zo blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker DVJ Insights in opdracht van RTL Boulevard. De grote schoonmaak bij de soap was dringend nodig wegens forse kritieken op de verhaallijnen én de ingestorte kijkcijfers.

  Na de kerstdagen maakten kijkers van de soap kennis met de familie, die onder meer bestaat uit Johnny Kraaijkamp (opa Henk), de teruggekeerde Cas Jansen (Julian Verduyn) en hond Dolly. Ruim vier op de vijf kijkers heeft gemerkt dat er iets veranderd is, zo concluderen de onderzoekers.

  Tweederde van hen is positief tot zeer positief over de komst van de Verduyns. Zij roemen onder meer het feit dat de problematiek van het gezin ‘herkenbaar’ is. “Het is allemaal wat echter, niet veel onzindingen”, antwoordt één van de respondenten. Wel vinden sommigen dat de serie daarmee saaier is geworden. Over de veranderingen in het algemeen is ruim 80 procent positief.

  Alle ingrepen waren bovenal bedoeld om de ingekakte kijkcijfers van GTST een opkikker te geven. In vergelijking met een paar maanden geleden zijn deze licht gestegen.

  Delen

  14 reacties

  Schrijf een reactie!

   • @ L V, sorry hoor maar gezien het aantal reacties op deze site per artikel, reageren hier niet zoveel vaste kijkers.

    • En jij kunt de statistieken inzien Moud?
     Veel mensen lezen alleen artikelen, reageren niet. Sommige bewust niet omdat ze gelijk jou op hun dak krijgen met commentaar.

   • Waarom? Onderzoek is toch niet door Rtl4 / Boulevard zelf ? gedaan? Maar door een extern bureau, in opdracht van.

    Ik snap niet wat daar verkeerd aan is.

    • Denk toch eens na! Het “onderzoek” was heel subjectief. Heb jij ergens een oproep gezien voor deelnemers aan het onderzoek? Ik niet… Ik zet altijd mijn vraagtekens bij dit soort onderzoeken en zeker uit de hoek van Boulevard.

  1. Linda die als een doktersassistente te werk gaat vind ik zo ongeloofwaardig, ze heeft helemaal geen opleiding gevolgd.

   • Ja dus, dus volgens jou is iemand met diploma beter dan iemand zonder diploma das dus echt onzin wat je zegt. Iemand zonder diploma kan net zo goed worden

    • Dat is onzin wat je nu zegt, sommige beroepen hebben wel een diploma op dat gebied nodig, je hebt met mensenlevens te maken en dan heb je toch een degelijke opleiding nodig, anders kun je de dood van een patiënt op je geweten krijgen en dat wil je echt niet. Dus niet alles zo negatief benaderen. @Vlinder, je hebt helemaal gelijk.

   • Klopt helemaal @Vlinder. Alsof je in het “echte” leven een baan krijgt als doktersassistente zonder diploma.

    Maar heeft Saskia dat dan wel? Ik las in haar personage omschrijving, dat ze welliswaar een zorgverleden heeft, maar als receptioniste in het AZM.
    Ik denk dus zomaar dat ook Saskia ook geen gediplomeerde doktersassistente is.

    Persoonlijk gun ik Saskia die baan wel, ondanks dat ze niet de juiste papieren heeft. Maar het klopt ook niet.

    Dat van Linda is maar weer een van haar vele grillen, net zoals die modelijn/ontwerper en zij gunt Saskia deze baan niet.
    Kijk maar Linda’s gedrag tijdens de opening van de praktijk. Kon Saskia alleen maar commenderen.

    Sorry maar mijn verhaaltje is langer geworden als bedoeld.

    • Saskia is wel doktersassistente geweest, voordat ze in Meerdijk terechtkwam. Kijk je nou gtst, ja of nee Moud? Dat is meerdere malen gezegd, zelfs in de eerste scene die Saskia speelde.