Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Sil Selmhorst vanaf maandag in GTST

  0

  Soy Kroon is vanaf maandag te zien in GTST. Hij speelt de rol van Sil Selmhorst. Sil is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar omdat hij Rutger Goedhart heeft vermoord.

  Sil werd op 3 september 2003 uit een onenightstand tussen Laura en Robert geboren. Robert wist wel dat Sil zijn zoon is, maar Laura voedde hem alleen op. Na een tijdje wilde Robert toch helpen met de opvoeding. Laura vond het eerst een belachelijk idee, maar na een tijdje draaide ze bij omdat ze zag dat Robert oprecht meende dat hij wilde helpen. Uiteindelijk liet Robert zijn zoon achter toen hij naar Tokio vertrok.

  Een paar jaar later krijgt Sil een relatie met Rikki. Rik, de vader van Rikki is het er niet mee eens, maar naar veel geruzie keurt hij het toch goed. Ze hebben een goede relatie, totdat Rikki erachter komt dat Sil Rutger heeft vermoord. Rutger is de verloofde van Laura. Ze zouden gaan trouwen totdat aan het licht komt dat Rutger bijna heel Meerdijk heeft opgelicht. De politie weet niet wie de moord heeft gepleegd en uiteindelijk bekent Sil begin januari 2011. Hij verklaart dat hij Rutger met een pook van de open haard heeft doodgeslagen en deze pook later, samen met zijn vriendin Rikki, in de sloot heeft gegooid. Ondanks dat Sil minderjarig is, wordt hij via het volwassen strafrecht veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.

  Rikki moet dus afscheid nemen van Sil. Ze belooft hem wel trouw te blijven. Dat loopt echter anders als Rikki verliefd wordt op Sjoerd. Sjoerd belt een paar maanden later naar de gevangenis om Sil te vertellen dat Rikki een nieuwe vriend heeft. Rikki hoort het en gaat naar de gevangenis. Daar maakt Sil het uit en is hij voorgoed klaar met haar.

  Sil is nog altijd niet over Rikki heen. Aanstaande maandag laat hij haar weten dat hij haar terug wil.

  Delen

  Schrijf een reactie!