Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Stijn Fransen en Jord Knotter: ‘Tempo GTST ligt hoog’

  1

  Door de grote tijdsdruk om nieuwe afleveringen van GTST op tijd aan te leveren, ligt het opnametempo bij de langstlopende soap van Nederland vrij hoog. Nieuwkomers Stijn Fransen (Sam) en Jord Knotter (Job) hebben dit inmiddels ook ondervonden. In weekblad Weekend laat Stijn Fransen weten dat het opnametempo bij GTST hoger ligt dan bij SpangaS: ““Het is qua tempo wel harder werken, vergeleken met SpangaS. Bij GTST heb je veel meer dialogen, terwijl je maar twintig minuten voor een scène hebt. Bij SpangaS was dat drie kwartier.“

  Gelukkig had Fransen in het begin veel steun aan haar soapcollega’s Babette van Veen en Buddy Vedder. “Zij hebben me wegwijs gemaakt. Zo van: dat is camera 1, dat is camera 3, daar is de kantine. Maar niet alleen Babette en Buddy zijn ontzettend lief voor me geweest, ook de rest heeft me uitstekend opgevangen. Ik kan wel stellen dat ik in een warm bad terecht ben gekomen.”

  Ook Jord moest wennen aan het opnametempo: “Dat het in drie takes goed moet zijn en eigenlijk het liefste meteen al, is wel wennen voor me. Het tempo ligt heel hoog, je filmt erg veel. Je moet gewoon door, door, door. Ergens is dat ook wel een verademing, want je gaat gewoon. Het is ook lekker dat je bij GTST niet uren hoeft te wachten op jouw beurt, zoals bij filmopnamen.”

  Delen

  1 reactie

  Schrijf een reactie!