Verdwijnt GTST van RTL 4?

Is de tijd van onbezorgdheid voor GTST opnieuw voorbij? Gefluisterd wordt dat de langstlopende soap van ons land zijn felbegeerde plekje op RTL 4 mogelijk verliest.

Al jaren wordt GTST in de zomerperiode vervangen door de quiz Ik weet er alles van. Het relatief goedkoop geproduceerde programma, gepresenteerd door Ruben Nicolai, scoort gemiddeld hogere kijkcijfers dan GTST. Bronnen melden aan Juicechannel dat men onderzoekt of deze quiz “een alternatief is om ook buiten het zomerseizoen uit te zenden op de plek van GTST.” Op Videoland wordt de soap nog wel goed bekeken. Volgens Juicechannel is er een kans dat GTST vanaf seizoen 35 alleen nog maar op Videoland is te zien.

Begin augustus wordt Ik weet er alles van opgevolgd door Waar gaat het over?, de nieuwe quiz van Tijl Beckand. “Als dit ook heel goed gaat scoren, wat gaat RTL dan doen?”, vraagt RTL-ster Carlo Boszhard zich vrijdagavond af in de talkshow Renze. Gelukkig acht hij de kans klein dat GTST helemaal verdwijnt: “Elke keer als ik Peter van der Vorst (de contentdirecteur van RTL, red.) hoor spreken, dan zegt hij ook: ‘Het blijft, want het wordt ontzettend goed bekeken op Videoland.’ GTST an sich blijft, omdat het heel goed wordt nagekeken altijd.”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties
 1. Ik mag toch hopen in deze dure tijd dat het nog steeds te volgen blijft op rtl 4. Ik heb geen Videoland en kan me haast niet voorstellen dat gtst daar naar toe gaat verhuizen 🫣😪

 2. Ik wil dat ludo en nina en Janine uit goede tijden gaan omdat ze altijd ruzie hebben met elkaar en daar wordt ik moe van altijd hebben die 3 ruzie met elkaar wordt tijd voor een nieuwe familie in goede tijden

 3. Alles goed ik vindt dat Janine en ludo en nina de vaak in goede tijden zitten en dat vindt ik niet leuk en ik vindt het jammer dat de familie verduyn weinig in goede tijden zit

  1. Herhalingen van GTST zijn er dagelijks genoeg, s’ochtends op RTL 4 en op RTL 8 s’middags.

   5 dagen GTST, dat gaat ècht niet meer gebeuren.

 4. Ik wacht op de promo van het nieuwe seizoen. Normaal wordt dat altijd toch het begin van de nieuwe maand gepubliceerd? We zitten in een nieuwe maand en over paar weekjes komt GTST weer.

  1. GTST begint op RTL 4 op 28 augustus. Dan zou er een promo moeten zijn van de laatste week van augustus en de maand september.
   Ik denk dus dat die promo pas ergens eind augustus komt (of misschien pas begin september)

 5. Nee hoor sinds de tune en beeld kwaliteit veranderd is kijk ik niet. Ook geen verhaallijn meer. Het zal nooit meer zijn zoals ontvoering nina. De tune en verhaallijn was toen echt spannend. Echt bizar juist verwacht je dat het beter miest worden maar het is als maar slechter worden. Ik kijk niet meer

  1. Simpele vraag als je niet meer kijkt en blijkbaar al een tijdje niet, waarom zit je dan op deze site? Blijkbaar interesseert gtst je toch anders zou je niet reageren

 6. Ik denk dat de quiz van Ruben in de zomer lekker scoort omdat er gewoon verder iets is op de andere netten, ik zou wel eens willen zien hoe deze quiz scoort in de winter tegenover bv “de slimste mens” etc .
  Nee ik ben niet bang dat GTST van RTL verdwijnt want volgens mij is het een stabiele factor op deze zender.

 7. Het publiceren van de kijkcijfers gaat veranderen.

  Pas na 6 dagen vindt er publicatie plaats. Om zo’n eerlijk mogelijke cijfers te presenteren, zoals incl. uitgesteld kijken.
  Nu nog de cijfers erbij van Videoland, en zo zul je zien dat GTST nog als een malle scoort.

 8. Ben een trouwe kijker, al vanaf het begin. Vast moment op de dag, met een lekkere mok koffie erbij! Verder kijk ik niet veel, dus zal zeker geen lid worden van Videoland ofzo. Voor mij gaat het dan dus stoppen! Helaas!

 9. Ik zie dit niet snel gebeuren. In de doelgroep scoort GTST nog een aardige +20%. Elke dag. Van Rubens quiz moet nog maar blijken of deze ook elke dag zo scoort. Nu is het 8 weken per jaar een hit, maar lukt dat ook 52 weken?

  1. Ik denk als men de quiz van Ruben 52 weken gaat uitzenden de lol er snel vanaf is.
   Sorry heb het een enkele keer gezien, zo geweldig vindt ik het niet. Leuk in de zomer, maar verder ook niet.

   1. Mij verveelt hij ook , ik vond het een leuke quiz maar eigenlijk is de lol er na een paar keer vanaf , het is een beetje saai op den duur.

 10. Zou heel dom zijn, je moet eigenlijk Videoland, de reguliere uitzending en de herhalingen bij elkaar op tellen voor de cijfers.
  Daarbij is waarschijnlijk de variatie soap , quiz goed voor de diversiteit van je zender als je alleen maar quiz hebt ben je snel uitgekeken op een zender.

 11. Dat gaat echt niet gebeuren. Dat zou wel een hele
  Stomme zet zijn! GTST is echt een merk en een begrip!

  Als Ruben Nicolai een mooi aanbod krijgt van bijvoorbeeld SBS6 is hij weg en is de quiz niks meer waard.
  Op deze quiz zal sneller uitgekeken worden dan een goed lopend en mooi programma.

  Dan zou ik eerder een quiz om 20.00 uur doen en daarna aansluitend GTST. Van 21.00 tot 22.00 ‘hulp/woon tv’ en daarna een talkshow.
  Maar ook dat zou stom zijn…

  Gewoon lekker laten zo! Liniar en via Videoland is het een van de best scorende programma’s ooit.

Vorig artikel

Marly van der Velden hoopt op terugkeer Ferry Doedens in GTST

Volgend artikel

Familie Huygens verrast door babynieuws

Ook op GTSTCourant:
error: Kopiëren is niet toegestaan!