Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Vernieuwd GTST nog lang niet ‘2020-proof’

  Het is misschien wel het grootste kritiekpunt én de reden van de dalende kijkcijfers van GTST: de aanwezigheid van jongeren en hun kinderachtige verhaallijnen. Even leek het erop dat GTST dit ‘probleem’ actief zou gaan aanpakken. Britt Scholte (Kimberly) en Floris Bosma (Rover) werden uit de soap geschreven en RTL-baas Peter van der Vorst beloofde spoedig beterschap. In januari zou GTST ‘2020-proof’ moeten zijn met aansprekende verhaallijnen voor kijkers van 40 jaar en ouder. Daar is voorlopig nog helemaal niets van te merken.

  Het grootste gedeelte van de zendtijd gaat helaas nog altijd uit naar de onzinnige verhaallijnen van pubers Valentijn, Lana, Bobby en Merel. Laatstgenoemde behoort tot de vaste cast, waardoor er tóch weer een extra puber in Meerdijk rondwandelt. Onduidelijk is waarom.

  Inmiddels hebben de verhaallijnen omtrent het viertal een dieptepunt bereikt: Lana wil voor de zoveelste keer vluchten, Lana faket haar relatie met Valentijn om stiekem bij Bobby te kunnen zijn en Merel botst om de haverklap met haar ouders. Wie de komende tijd GTST niet kan kijken, mist dus eigenlijk helemaal niets.

  58 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Het is niet zozeer omdat het ”pubers” zijn, maar die verhaallijnen van hun zijn zo tenenkrommend stom. Lana vooral. Die heeft nog nooit een leuke verhaallijn gehad. Merel vind ik tot nu toe nog niet zo vreselijk acteren. Ze zit er pas net in. Haar verhaallijn is nog enigszins normaal. Maar ik snap inderdaad ook echt niet waarom ze twee jong volwassenen eruit schrijven en vervolgens vier nog jongere acteurs ervoor in de plaats in brengen.

  2. Ik weet niet wat de schrijvers van de echte wereld weten.
   Maar t valt me al jaren op dat stelletjes wel heel vaak ruzie hebben in hun prille relaties. Kennelijk zijn alle pubermeiden chagerijnige krengen die lopen te janken tegen hun ouders (Behalve Jojo, maarja die heeft geen ouders vandaar dat die wel aardig is) Kennelijk kan je in meerdijk zeer makkelijk via via een huurhuis krijgen. Ook is er niemand die t raar vind dat er iemand een begrafenis staat t leiden die ze amper kennen. Zou toch zeggen dat er vast wel iemand was die die Eva langer en beter kende dan Janine. Die 2 kennen elkaar pas een paar maanden. Ook vind ik dat huis van die Lucas apart. Dat huis was naar mijn idee qua huur behoorlijk pittig en konden t met een groep maar net betalen. Maar tot nu toe is Lucas de enige die er nog woont met mensen die geen werk hebben, of naar mijn idee niet een hoge salaris vangen.
   Heeft Ludo geen andere kleding dan maatpakken?

   Realisme is in ieder geval ver te zoeken in de serie

  3. Wat een heerlijke discussies over de pubers.

   Als ik denk aan wat GTST altijd zo leuk en interessant maakte, was dat het zo dicht bij de realiteit lag. En niet alleen de rijke lui, maar ook de wat minder rijken. Niet of er wel of geen pubers in speelde. Angela Schijf, Cas Jansen, Inge Schrama, Marly, zijn allemaal begonnen als pubers in de serie. En daar hoorde je niemand over tot op heden niet.
   Dat er irritatie ligt bij Lana, tja, ik denk dat zij gewoon slecht gecoacht wordt. Maar haar verhaallijn het stiekeme en de verboden relatie, tja daar is eigenlijk niks mis mee. Hoewel het nu wel een beetje lang duurt, maar dat is tegenwoorig GTST eigen geworden. Langdradig zijn.
   Merel, haar rol vind ik echt niet super. Het Geheimzinnige van de fam. Verduyn, ja mag nu wel bekend worden.
   En op Opa zit ik echt niet te wachten. We hebben het wel over GTST. Niet over t Zonnetje in Huis. GTST is een drama (!!!) serie. Geen Komedie.
   Laura haar rol vind ik ook saai geworden. Gewoon een bemoeierig omaatje. NIks boeiends aan. Terwijl ze vroeger altijd wat boeiends had.

   Ludo is te “soft” geworden.

   Sjors mag ook wat pittiger worden. Amir vind ik maar een sukkel met zijn houterig gedrag.

   En Daan, ja die is leuk, maar vind dat hij nu ook wel ergens geaccepteerd mag worden. Vooral bijdehand blijven doorgaan, maar een serieuze, vriendschappelijke of familiaire band zou hem nu wel goed doen. Ff die emotionele kant aanspelen.

   He lekker, na maaaaaaaanden meelezen, nu ook eens gereageerd 🙂

  4. Er zijn altijd veel jongeren in GTST geweest. Wat dacht je van Edwin, Sjoerd, Rikkie, Lucas, Nina, Ronja, Wiet. Of alle tijden ervoor. Men zeurt tegenwoordig teveel via internet. Waarom deze website nog bestaat vraag ik me oprecht af. Er gebeuren ook genoeg ‘leuke dingen’ om over te schrijven. Krijg de indruk dat de schrijvers van deze site er beter mee kunnen stoppen. De irritatie druipt van de berichten af.

  5. Het lukt toch niet het is anders als toen met GTST toen mocht alles en spannend maar nu niet nu lopen de mensen van nu te klaachen nee het is geen reet meer aan.

  6. Mensen mogen zijn mening geven dat is prima, Maar mensen moeten ook leren om geduld te hebben, je kan niet op ene ander moment pats boem alle pubers er uit werken daar gaat ook vragen op doen. Geef GTST de kans en wie kijkt zult zien dat alles beter wordt gewoon fftjes geduld. Ik vind persoonlijk dat het nu al beter gaat.

   • Deze klacht stamt al van vóór de zomerstop in 2019, dus hoeveel geduld wil je nog hebben? Ze roepen al maanden dat ze er iets aan gaan doen en ondertussen zien we weinig verandering. Ik kan werkelijk echt niks opnoemen wat nu beter gaat dan een half jaar geleden. Ik noem het eerder achteruitgang ipv vooruitgang.

  7. Bijna heel de aflevering van vandaag door gespoeld… na zo veel jaren trouw kijken en heus wel eerder “ergernissen” gehad, maar nooit zo lang achter elkaar, besloten om niet meer te gaan kijken… en op Johnny Kraaykamp zit ik al helemaal niet te wachten… behalve een irritante puber straks ook een irritante opa er bij…

  8. Jeetje mensen , hoe oud ben je erger je toch niet aan een TV programma ga lekker kijken. Of doe wat anders , ik erger mij ook weleens , maar ja het is spel , niet echt ,
   Een droom om om 8 uur lekker een half uurtje ontspannen op de bank , op mijn iPad iets te doen , de tijd vliegt dan voorbij , Lana jojo enz ach die gaan er allemaal uit geef het de tijd , daar zijn ze allang mee bezig , geloof mij , en 8 uur in de vroege avond zitten veel jongeren te kijken , die het wel leuk en spannend vinden , ik ben wat ouder ,
   Maar ik kijk wel , nu nog een fijne tv avond van mij , groetjes ,

  9. Ja inderdaad, op het moment nog steeds meer een soort puber soap, jammer. Veel is er dus niet veranderd het laatste half jaar.

  10. Ik vind Lana op dit moment een stuk minder vervelend om naar te kijken dan bijvoorbeeld Sjors. Ook Rover en Kimberley vond ik helemaal niet zo’n puber uitstraling meer hebben. Die waren al redelijk volwassen. Ik vind kinderen of pubers in de soap eigenlijk helemaal niet vervelend, zolang ze maar niet van die dooie verhaallijnen krijgen als met dat vloggen.

  11. Flapperdeflap op

   Ik ben het wel met bovenstaande tekst eens. De pubers zijn een groot irritatiepunt, daar zou verbetering inkomen maar vooralsnog lijkt het kinderachtiger dan ooit. Heel raar. Ik vraag me oprecht af of de schrijvers en andere verantwoordelijken echt een bord voor hun hoofd hebben. De kijken wil spanning, sensatie. Ludo in de zakenwereld, een waardige tegenstander of compagnon. Haal Stefano terug en laat ze samen een bedrijf opstarten. Laat Lone terugkomen en ook een bedrijf starten. Hup, kom op met die intriges. Het is nu zo’n slappe hap, het weerbericht is gewoon nog boeiender. De verhaallijnen zijn zo krankzinnig slap.. Ludo doet niks meer behalve whisky drinken in de Rosenboom, Ludo en Janine samen is ook oersaai. Amir en Sjors zijn oersaai en doen niks anders dan dom bekvechten, Lana en Billy, naja, ik hoop dat die heel ver weg gaan lopen. Valentijn vind ik nog wel te pruimen mits ze een betere verhaallijn starten. Jojo en Merel, ook oersaai. Er gebeurd gewoon niks.

  12. Het is herkenbaarder maar zeker niet meer spannend. Ik kijk vooruit. De laatste drie afleveringen gaan over de hond. Gaap!

  13. Al dat gezeik over gtst. Jullie moet maar is serie maken over jullie gezeik. Ik kijk al 10 jaar gtst soms is het slecht, maar het blijft een goed soap vooral met de familie de sanders.

  14. Pubers horen er ook bij, maar soms zijn ze erg irritant maar ook herkenbaar. Ikzelf zit ook in huis met 3 pubers. En ik volg ook GTST al vanaf de beginfase. Die Puck heb ik weinig mee op en ook die Valentijn. De rest mag blijven. Een paar pubers zoals Jojo, Lana, Bobbie en die Merel vind ik genoeg. Die Kids van die vriend van Rik en die Saskia bereiken ook over een tijdje de puberleeftijd. En die Tiffy is ook geen aanwinst voor de soap. Het zou leuk zijn als bijvoorbeeld Stefano en Charlie weer terug zouden komen.

  15. Wat een onnodige negativiteit weer. In letterlijk elk seizoen van gtst zaten pubers, met zo hun eigen puberproblemen. in de beginjaren van gtst ging de helft van de afleveringen over de middelbareschoolperikelen van Linda, Arnie, Anette etc. En ook heel veel personages van minder lang terug, zoals Rikki, Sjoerd, Edwin, Noud, Lucas, Nina, Sam, Rover, en Wiet hebben in de serie een puberrol gespeeld. Ook dat hoort bij gtst. De makers willen een beeld scheppen van de samenleving, iets waar mensen (jong en oud) zich in herkennen, en daar horen jongeren uiteraard gewoon bij! En ik denk dat er ook veel mensen zijn die deze personages juist leuk vinden. Ik vind persoonlijk Lana een van de meest interessante personages van dit moment, ondanks dat ik me gezien mijn leeftijd ook niet meer erg kan identificeren in middelbare scholieren. En nee, ze word misschien niet gespeeld door de beste actrice, maar het is wel een leuke meid en ik vind het personage en de verhaallijnen leuk om naar te kijken. En ook personage Valentijn groeit, naar mijn mening. In de aflevering van volgende week vrijdag zit bijvoorbeeld een hele mooie scene tussen hem en Ludo, ook deze vond ik mooi om naar te kijken. Jojo en Merel vind ik (tot nu toe) wat minder. maar Merel is pas zo kort in beeld dat ik nog niet echt een oordeel kan geven over haar personage.
   Ik vind dat gtst goed op weg is. Familie Verduyn vind ik heel leuk, en ik vind het ook erg leuk om de interactie tussen hen en Rik, Shanti, Anton, Linda en Laura te zien. Ik kijk echt al met veel meer plezier naar gtst dan een paar maanden terug, en dat mag ook wel een keer gezegd worden ipv al dat gezeik iedere keer.

   • Mee eens! Het is allemaal al veel herkenbaarder geworden, lekker normaal en alledaags. Niet meer zo’n vergezochte glamour soap als het was. Al snap ik nog steeds niet waarom ze Billy hebben laten lopen… Lone van Roosendaal heeft aangegeven te willen blijven. En een paar pubers heb je ook nodig, ander is het niet meer realistisch. Pubers zijn overal 😛 Ik ben in ieder geval positief gestemd voor de toekomst.

   • Wat je zegt over de beginjaren klopt niet helemaal: in de eerste aflevering gingen Linda, Rien, Annette en Peter juist voortijdig van school af om het ‘perfecte’ volwassen leven in te stappen, waarbij ze er door schade en schande achter kwamen dat dat volwassen leven helemaal niet zo rooskleurig en ideaal is als ze dachten en allemaal moeite hadden zich daar staande in te houden. Andere jonge personages als Suzanne, Jan, Myriam en Petra hadden datzelfde inmiddels al ondervonden. Dat was een mooie thematiek van de serie die anno nu nog perfect zou werken. Verhalen over woningnood voor jonge mensen, moeite hebben met het vinden van een baan (met of zonder diploma), sociale druk… Ze willen het graag realistischer maken, maar het enige waar de schrijvers anno nu mee kunnen komen voor de (jonge) personages is: wie is verliefd op wie. Met de juiste verhaallijnen maakt de leeftijd van de cast niet veel uit, maar het probleem ligt juist bij de verhaallijnen. Het mag allemaal wel wat creatiever, spannender en verrassender.

   • Met als verschil dat die acteurs uit het verleden beter in hun werk waren en goed gecast. Angela Schijf, Georgina Verbaan, Joost Buitenweg etc. etc. hadden chemie met co-acteurs en wisten hun rol écht over te brengen. Tevens hadden ze ook originele verhaallijnen, die vlot verliepen. Ik vond het toen nooit langdradig. Nu wel, ik heb het idee dat er maar wat aangemodderd wordt momenteel. De enige verhaallijn die ik echt de moeite waard vond was de vriendschap tussen Janine en Eva.

   • Tuurlijk moeten er pubers in maar in het verleden konden die pubers acteren,de pubers die er nu inzitten pppfff wat een bummer zeg .
    En die nieuwe familie Verduyn vind ik persoonlijk vreselijk acteren.
    En laten ze Billy ( Lone van Roosendaal ) gaan die vrouw kan pas echt acteren,ik vond haar geweldig met Shanti.

  16. Lana, valentijn, bobby, jojo, puck eruit, zo zonde, die verhalen zijn langdradig en kinderachtig en Faye bezemer kan totaal niet acteren!!

  17. Mensen kom op is gewoon serie wil jullie even normaal doen dat niks aan is meer laat iedereen gewoon zijn rol krijgen hoe moet zijn in echte leven gebeurt dit ook allemaal . Je moet zo kijken zo word gespeeld ik vind iedereen die rol heb super leuk ja soms is minder maar goed dat hoor erbij ik vind alles leuk om te zien alleen wat se moeten doen het verhaal lijn niet zo lang laten duren dat gebeurt in dagen leven ook niet
   Ik zie dat ook in goedetijden moet spelers jong zijn en oud dat is mooi om te zien niet de pubbers eruit halen ik vind dat zo onzin
   Ik vind het zo spannend als 4 jaar terug alleen word minder als iedereen serie verlaat dat is erg en dat verhaal lijn zo lang duurt daarom gaan kijkers weg lopen dat is het niet dat 1 spelers minder rol krijg om dat ze even gemeen zijn ik vind is super zo alleen goede tijden is niet zo als vroeger want de tijd veranderd met de jaren mee

  18. Wie verzorgt de casting momenteel? Het is ongekend slecht. Meisjes Lana en Merel acteren alsof ze het leven niet meer zien zitten. Monotoom en inspiratieloos spel. Deze twee mogen wat mij betreft per direct GTST verlaten.

  19. mij ook niet duidelijk, kimberly en rover weg, merel komt er voor terug.. zeer slechte actrice, leest alles op..en dan die lana,, verschrikkelijk,, spanning is ver te zoeken. ik kijk al 30 jaar maar misschien stop ik er mee

  20. Beetje flauw om na drie weken nu al zo’n negatief bericht te plaatsen….Bobby vertrekt binnenkort dus dat is er al eentje minder. En dan is deze verhaallijn voorbij (eerlijk is eerlijk, dat vind ik ook niet erg :)). Maar je merkt sowieso dat er aan de serie is gewerkt, de scripts zijn een stuk beter en de personages lopen weer meer door elkaar heen. En wie weet vertrekt er binnenkort nog wel een jong personage? Kortom, wacht even af voor je zo’n zuur bericht plaats…

   • @Gtstfan, inderdaad vrij negatief artikel. Ben ik niet echt gewend van Gtst Courant.

    Maar de veranderingen zijn zeker al eerder gestart om Gtst 2020 proof te maken, zoals je zelf ook al schrijft.
    Ze moeten natuurlijk de verhaallijnen aanpassen of afbouwen en ze kunnen niet plotsklap een verhaallijn afbreken.
    En ja, er zijn al veranderingen merkbaar. Buiten opnames zijn er ook veel meer, als vroeger.

    En inderdaad Bobby verlaat binnenkort Gtst, dat is er al vast 1.. ?
    Wie volgt? Lana, Puck of Valentijn.?
    Wat wel zeker is, dat ze iets aan de verhaallijnen van die 3 moeten veranderen.

   • Wat zeg je beter echt niet het begin was veel spannende en gevaarlijke toen werdt er nooit geklaach nee zeg niet dat het scrip beter is.

  21. Als Bobby en Lana er inderdaad vandoor gaan en Valentijn besluit om zijn studie kunstgeschiedenis in het buitenland voort te zetten, dan gaat het ergens op lijken. Merel kan dan wel blijven, 1 puber moet kunnen