Wat doet Jada Borsato in hemelsnaam in GTST?

Meerdijk is sinds vorige week een nieuwe inwoner rijker: Abby, het vriendinnetje van Steef Verduyn. Maar wat het personage, gespeeld door Jada Borsato, toevoegt aan GTST is volstrekt onduidelijk.

Kennelijk heeft GTST niet geleerd van de fouten die twee jaar geleden zijn gemaakt. Toen werd getracht een jonger publiek te bereiken door de inzet van kinderachtige verhaallijnen over vlogs en pranks. Het werkte averechts: de kijker liep massaal weg en GTST belandde in een diepe crisis. Inmiddels is de soap aardig opgefrist en is het niveau van de verhaallijnen weer op een acceptabel niveau. Tot vorige week, want de komst van Jada Borsato gooit aardig roet in het eten.

Niets ten nadele van Jada: zij speelt ook maar een rol. Het zijn de schrijvers die wederom de plank misslaan. Krampachtig probeert GTST ‘hip en modern’ te zijn door Abby neer te zetten als een smartphone-verslaafde influencer.

Wat denkt GTST hiermee te bereiken? De oudere kijker rent opnieuw gillend weg en de jongere kijker kan zich totaal niet identificeren met Abby. RTL-baas Peter van der Vorst gaf twee jaar geleden aan dat GTST ‘persoonlijk, herkenbaar en dichtbij’ moet zijn. Dat wordt op deze manier in ieder geval niet bereikt.

Total
0
Shares
75 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vorig artikel

Spoilers 27 t/m 30 december

Volgend artikel

Spoilers 3 t/m 6 januari

Heb je dit al gelezen?
GTSTCourant - Shanti Vening

Spoilers 9 t/m 12 mei

Maandag 9 mei Het lukt Janine niet om contact te krijgen met Agaath. Nina’s ergernis groeit. Terwijl Julian…
Lees meer