Wie speelt het luisterboek van Janine na?

Meerdijk is in rep en roer: het luisterboek van Janine Elschot lijkt namelijk werkelijkheid te worden! Diverse elementen uit haar boek hebben zich inmiddels in de realiteit afgespeeld. Hoofdverdachte is Marieke de Moor, omdat één van de symptomen van haar ziekte is dat ze fictie en werkelijkheid door elkaar haalt. De Meerdijkers weten echter niet dat Marieke helemaal niets te maken heeft met deze acties, maar iemand anders…

Tijdens het Oud & Nieuw feest in De Koning worden de Meerdijkers in de gaten gehouden door een onbekend persoon (zie de foto bovenaan dit bericht). Marieke is dit niet, maar wie dan wel? Net nu de volgende stap in Janine’s boek moord is, belooft het spannender dan ooit te worden in Meerdijk. Wie is er uit op wraak?

72 reacties
 1. @ Liene . Jos kende alleen Maxime Sanders. Toen hij de koning wou overkopen. Met / van Ludo heeft hij nog nooit gehoord / contact gehad. Alleen Ludo weet wel wie de beer is. En Ludo was daarna alleen uit op Aysen’s ontslag

 2. In de aflevering van volgende week maandag wordt duidelijk dat de vader van Zoë de dader is of dat de dader zich voordoet als haar vader.

  1. Klopt ja, heb ik vandaag ook gezien via videoland. Kan echt niet wachten om te zien wie hij nu werkelijk is

  2. Ik heb videoland ook, maar ik kan maar 5 dagen vooruit kijken. En ik zie nog geen vader van Zoë

 3. Het oog wat je ziet is licht gekleurd
  De wenkbrauw die je ziet is licht gekleurd
  De huid eromheen ziet er verouderd (bejaard) uit
  En dan komen mensen aan met Hein (zwarte ogen/zwarte wenkbrauwen/kwa huid ja)
  Of Jos (wel lichte ogen/lichte wenkbrauwen/geen verouderde huid/en totaal niet vooruitplannend)

  Ik denk eerder aan een opa die sinds kort eruit is die zijn ego en trots te kakken is gezet door zöe
  Openbaar in diskrediet kwam door Aysen
  Tijdens een etentje met hotemetoten de les is gelezen door Ludo en Janine
  En met bing en Rick zal ook vaet wel een verklaring zijn

 4. Ik en mijn zusje hebben een beetje liggen speuren. En hebben hier een lijstje van gemaakt:
  1. Jos (hij kent Rik,Bing,Aysen & Ludo)
  2. Vader Zoë (afspraak in het bos)
  3. Hein lissenberg (kan vader van Zoë nadoen om in de beurt te komen)
  4. Jef alberts (hij lekt op DE MAN op de foto

  1. Hij zat binnen, IN de Koning toen hij de foto maakte. No way dat Rik, Bing, Aysen, Nina, en Ludo hem geen van allen hebben herkend….

 5. Bas die jos speelde heeft blauwe ogen. Deze persoon meer bruin?
  Wel ouder persoon gezien de witte grijze wenkbrouwen denk ik. Wat de reden van jeff zou kunnen zijn??

  1. De persoon in kwestie staat in een bepaalde lichtinval, door de lichtinval kunnen de uiterlijke kenmerken flink veranderen. Zo lijken de ogen van de heer Uylenburg in deze foto donkerder dan ze in werkelijkheid zijn. Zo ook de kleur van zijn wenkbrouwen. Op de foto lijken de wenkbrauwen lichtelijk grijs. Maar ze zijn eigenlijk meer een blonde kleur.

 6. Maar waarom zou Jos nog uit zijn op wraak? Hij zou het in ieder geval anders aanpakken dan het naspelen van een luisterboek. Dit laatste lijkt me meer bij Hein passen. Ook omdat het om het luisterboek van Janine gaat. Janine was indertijd ook aan het daten met Rik, toen zij Hein interviewde. Het zou me ook niks verbazen als Hein zich voordoet als Bob Xander om Rik via Zoë te pakken.

 7. Het kan ook de zongenaamde vader van Zoë zijn. Voor diegene die ook vooruit heb gekeken zagen dat ze binnekort ging afspreken. Hij kan ook Jos zijn en dan via haar Rick wil pakken

  1. Hoe kan het Jos zijn als die de rest van zijn gecangenis straf uit zit?????????????

 8. De zogenaamde “vader” van Zoë.
  Alias een crimineel die reeds eerder in het verleden voor veel ellende heeft gezorgd. Of dat nou Jos of Hein is, maar in ieder geval iemand die wraak wilt.

  Van Jef ga ik op dit moment nog niet van uit. Eerlijk gezegd zie ik daar (nog) geen aanleiding toe.

 9. Jef was toch zo hilarisch over t boek? En hoe hij uit z’n slof schoot rondom de gehaktballen alsof Jef psychisch niet goed in z’n vel is. Maar waarom hij t op Rik voorzien heeft snap ik niet , Rik is 1 van z’n beste vrienden. Maar misschien is Jef psychotisch aan t worden.

 10. Ik denk ook dat het Jos is, maar ik hoop echt op Hein. Die zorgt voor veel meer spanning.

 11. Er is toch een personage Bob geweest? Wat was er met hem gebeurt? Dit omdat Zoë chat met haar vader die Bob heet.

  1. Dat was die stalker van Dian ja. Dat is wel heeel lang geleden… lijkt me sterk als die er iets mee te maken heeft. Ik denk ook Jos ja.

 12. Nou.. Het is duidelijk mijn mattie De Beer. Herken dat priemende oog uit duizenden. Welcome back, Jos ?

  1. Dat dacht ik dus ook alleen snap ik de verband met aysen en bing niet want die kent hij niet

 13. Het is duidelijk jeff op de foto hij had in een interview al doorgesluimerd dat ie wat langer zou blijven in de serie en als ie gepakt wordt dan gaat ie gevangenis in en gaat hij er weer uit…

 14. Kan hier momenteel maar 1 iemand uithalen al zou ik niet weten wat zijn motief is en dat is Anton. Enige motief dat ik kan bedenken is tegen Aysen ivm. Sjoerd.

 15. Vergroot de foto en kijk goed naar zn oog. Het lijkt toch erg op Jef, ik begrijp alleen niet waarom hij dat zou doen.

 16. De gene die dood zal gaan tijdens de wintercliff is Marieke. Ze zal het auto ongeluk denk niet overleven.

  Rik gaat er niet uit, het verhaal met Daan moet nog uitkomen.

 17. Het zou ook loes kunnen zijn, die toch niet dood is… Ze had iets met Rik, bing en aysen, dus misschien…

 18. Wie is in godsnaam Jos? Maar op andere foto’s kan je o.a. zien dat Marieke, Ludo en Janine worden aangereden, ik heb begrepen dat Ludo deze aanslag niet zal overleven

  1. Hij noemde zich de beer. Was n cel maat Rik. Hij wou Rik en Bing toen leven begraven 2 of 3 jaar terug.

 19. Nee dit is Jef niet hij heeft geen blauwe ogen en toen die foto gemaakt werd stond Jef op de achtergrond achter de bar van de foto.

  1. Hij kan die foto hebben laten maken in opdracht, zodat de verdenking juist niet op hem viel omdat hij op de foto staat.. ik denk nog steeds dat het Jef is die alles naspeelt..

   1. Jef was links in beeld tijdens het feest (aftellen naar nieuwjaar) en de man stond in de ingang achter de slingers dus het is jef zeker niet. En dan nog. Wat voor motief heeft hij ?

 20. ik ben het eens met een aantal hier onder, dit lijkt heel erg op Jef, al hoewel ik me niet zou kunnen indenken waarom hij dit zou doen. Misschien dat hij ook een ziekte heeft? Hij gedraagt zich de laatste tijd wel een beetje “out of character”.

 21. Volgens mij is het echt Jef. Die blik herken ik uit duizenden. Jos heeft geen grijze wenkbrauwen en Hein had hele donkere ogen en was veel jonger. Maar waarom zou hij dat doen?

  1. Ik denk wel dat het Jos is, want ik heb even een foto van hem opgezocht en bij een foto had hij wel grijze wenkbrauwen, dus ja….

 22. Ik denk zelf martine hafkamp die had een hekel aan ludo aysen en meer mensen en ik denk het wel dat het martine hafkamp is

 23. Jos heeft geen grijze wimpers… Ik denk een oud inwoner die zind op wraak. Maar welk oud inwoners heeft een hekel gehad aan Ludo, maar tegelijk dus ook aan Rik, Janine, Bing en Aysen?

  lastig dit!

Reageren is niet mogelijk