Special: het leven van Ludo Sanders

GTST Special

Ludo Sanders, gespeeld door Erik de Vogel, is al meer dan 20 jaar te zien in GTST. In al die jaren heeft hij veel goede én slechte tijden meegemaakt. Sinds zijn intrede op 1 februari 1996 had Ludo een duister verleden waar hij het niet graag over had. Toen Ludo in 2008 paniekaanvallen kreeg, werd hij onder hypnose gebracht om te onderzoeken waar de paniekaanvallen vandaan kwamen. Daarmee werd een deel van zijn turbulente verleden blootgegeven. Ludo ontdekte dat hij op dertienjarige leeftijd zijn kleine zusje Maxime had neergeschoten. Ludo wilde zijn vader Maximiliaan neerschieten. Hij en Maxime werden namelijk jarenlang door Maximiliaan mishandeld.

Meerdijk
Toen Ludo 18 was, heeft hij geld van zijn vader gestolen om kunstgeschiedenis te gaan studeren. Hij trouwde en kreeg een zoon met zijn vrouw Sophia. Hij dacht dat zijn vrouw en kind dood waren na een bomaanslag. Daarom richtte hij zich volledig op zaken. Zo kwam hij als rijk man Meerdijk binnen. Zijn grote liefde in Meerdijk is Janine Elschot. Samen hebben ze een dochter: Nina. Ludo en Janine zijn drie keer met elkaar in het huwelijksbootje gestapt.

In 1999 komt Ludo erachter dat zijn zoon Stefano nog leeft. Ludo heeft veel ruzie met zijn zoon, maar de strijdbijl wordt uiteindelijk begraven. Een tijd later blijkt dat Stefano verwekt is door zijn echtgenote Sophia en zijn vader Maximiliaan. Maximiliaan had Sophia verkracht. De vader-zoon band tussen Stefano en Ludo blijft echter in stand. Ludo’s andere zoon, Nick, groeit op in een pleeggezin en staat pas jaren later op de stoep.

Neergeschoten
In 2005 is Ludo het mikpunt tijdens een moordspel. Het pistool waarmee Ludo zou worden “neergeschoten” door Janine, bleek geen verfpatronen maar echte kogels te bevatten. De kogels waren door iemand verwisseld. Hierdoor schiet Janine Ludo per ongeluk neer. Iedereen denkt dat Ludo dood is, maar later blijkt dat hij nog in leven is. Hij sluit de mensen die hij verdenkt (Bing, Morris, Robert, Barbara en Sjors) op in een boot. Nadat de boot volstroomt met water geeft Morris toe dat hij degene is geweest die de kogels heeft verwisseld.

Amy
Ludo heeft nog een tweede dochter, Amy. Jarenlang dacht Ludo dat ze dood was. Amy’s moeder Isabella had de dood in scène gezet, omdat ze een leven zonder Ludo wilde. Ludo wil dat Isabella de voogdij ook aan hem geeft, maar Isabella wil dat niet. Nadat Ludo Isabella heeft overgehaald krijgt Isabella een ongeluk waardoor ze in een coma belandt. Isabella heeft niet lang meer te leven. Ze tekent de voogdijpapieren en sterft. Na haar dood blijkt dat de notaris geen voogdijpapieren van Ludo, maar van Maxime had, waardoor zij nu de voogdij heeft over Amy. Nadat Maxime er vals van werd beschuldigd Janine te willen vermoorden, pakt Ludo alles, inclusief de voogdij, van haar af.

Chantage
In 2014 wordt Ludo gechanteerd. Hij dacht eerst dat Reinier Veltman achter de chantage zat, maar hij werd dood gevonden in de werkkamer van Ludo. Uiteindelijk komt uit dat Ludo’s zoon Nick Sanders achter de chantage zat. Niemand had dit voor mogelijk gehouden, want iedereen dacht dat Nick in een vlammenzee was omgekomen.

Nierfalen
In de zomercliffhanger van 2015 wordt Ludo per ongeluk neergeschoten door Bing. Nadat het beter ging met Ludo, werd bekend dat hij kampt met acuut nierfalen. Er is een niertransplantatie nodig. Alleen zijn zus Maxime blijkt een match te zijn voor deze transplantatie. De transplantatie blijkt succesvol.

Martine Hafkamp
In 2017 keert Ludo’s grootste vijand Martine Hafkamp terug naar Meerdijk. Martine is uit op wraak en wil alles van Ludo afnemen. Zijn bedrijf Sanders Inc. wordt door Hafkamp de vernieling in geholpen. Ook raakt Ludo door toedoen van Martine zijn geld, bezittingen en huis kwijt. Inmiddels is Martine spoorloos verdwenen en probeert Ludo zijn leven weer op te pakken.


16
Laat een reactie achter!

Pinkeltje

Als ze zo een belangrijke rol als Ludo laten sterven in een verhaallijn waar hij niks mee te maken heeft kijk ik nooit meer. Mocht hij ooit exit gaan verdient hij een verhaallijn die er minstens een half seizoen naartoe werkt.

Golden_Brown

K ook al jaren , ..Hij is n BAAS!!! Zonder Ludo- geen GTST..

Red

Ik denk dat ludo helaas gtst gaat verlaten.

Dsch

Ludo stond buiten en niet in boks hij had een telefoontje waardoor hij naar buiten ging

Martijn

Hebben jullie niet goed gekeken ofzo? Hij is toch weer naar binnen gegaan om Janine te zoeken?!

Moud

Klopt Martijn.
Ik dacht zelfs dat Nina nog een poging waagde (verbaal) om Ludo tegen te houden.

Verder was het Anton die buiten Box stond te bellen. Maar ook Anton is later weer teruggelopen richting Box.

Anoniem

Zoals ik daarboven al omschreef!!

De enige die samen met Nina in beeld is is Sjoerd. Nina probeerde Sjoerd tegen te houden en niet haar vader!

Als ik eerlijk ben heb ik heel Ludo niet gezien, maar het kan zijn dat ik natuurlijk wat gemist heb.

GTST.3

Ludo staat wel op de foto maar heeft het boekje te hoog houden dat het lijkt dat hij niet op de foto staat en al zal hij de serie verlaten gaat Janine ook eruit automatisch zie artikel 2015

Rachel

Hij was niet in box hij was aan het bellen buiten boc

Red

Hij kwam terug om Janine te redden

Anoniem

De enige die samen met Nina in beeld is is Sjoerd. Nina probeerde Sjoerd tegen te houden en niet haar vader!

Lil\' Kleine

Hij gaat gtst hier verlaten en als doet hij samen dat met janine dat is sws al bekend als ze dat gaan doen

Zebje

Precies Ludo stond buiten Boks te bellen terwijl Marco Rienstra er klaar voor stond. Ludo keek hem 1 seconde recht in t gezicht. Maar Ludo had natuurlijk niks door en kende hem ook voor geen meter. En daarna ging de fik erin. En nadat Janine Ludo had gebeld kwam hij terug. En voor Nina’s ogen ging hij naar binnen. Ik heb paar dagen geleden ook geschreven dat hij helaas bij mij is gestegen in de top 5 van de lijst van wie er dood gaat , naast Rikki , Maxime , Bill en Laura. Juist om t extra dramatisch te… Lees meer »

Peter

Ik denk dat Ludo en Maxime de brand niet overleven , er is foto gemaakt tijdens de presentatie van de GTST magezine en iedereen stond op de foto behalve Ludo en Maxime, dus kans is groot dat hun 2 de brand niet overleven. zie link foto http://images0.tcdn.nl/prive/article28585037.ece/BINARY/original/GTST

Tim

En Lucas

Tim

En lucas