Special: Martine Hafkamp neemt wraak op Ludo Sanders (2003-2004)

Martine Hafkamp krijgt sinds haar vrijlating in 2003 een steeds groter conflict met zakenman Ludo Sanders. Het conflict loopt uit de hand als Martine wraak wil nemen op de machtigste man van Meerdijk. Hafkamp wil dat Ludo alles kwijtraakt.

De opgeheven kluis

Het begint met de kluis van de overleden Frits van Houten die door een bankier is opgeheven. Martine komt erachter dat dit destijds door bankier Ludo Sanders is gedaan. Ze eist het geld van Ludo terug, maar hij ontkent dit te hebben. Martine chanteert Ludo met bewijsmateriaal en weet uiteindelijk 1,5 miljoen euro van hem te krijgen. Met dit geld richt ze haar eigen bedrijf Hafworks BV op.

Nick Sanders, het Merenpark project en de verkrachting van Sjors

Martine neemt de zoon van Ludo, Nick Sanders, in dienst. Hij wordt voor 25% eigenaar van Hafworks BV. Om Ludo dwars te zitten mengt Martine zich in een groots nieuwbouwproject: het Merenpark project. De enige investeerder die een offerte heeft liggen bij de gemeente voor dit project is Atlantrics BV van Ludo Sanders.

In een dronken bui verkracht Nick Sjors Langeveld, de dochter van Martine. Martine is uit op wraak.

In de strijd om het Merenpark project koopt Nick een ambtenaar om. Nick is doodsbang voor Martine, omdat hij gehoord heeft wat zij met hem plan is. Hij denkt Martine te slim af te zijn door met Ludo samen te gaan werken.

Het Merenpark project wordt tegen de verwachting van Martine in toegekend aan Atlantrics BV. Martine zet haar wraakplan tegen Nick Sanders in werking.

Martine is woedend als ze verneemt dat Ludo Nick onderdak blijft geven, ondanks dat hij Sjors heeft verkracht. Mede door alle andere gebeurtenissen die ze met Ludo heeft meegemaakt, is Martine nog maar uit op één ding: wraak nemen op Ludo Sanders.

Yasmin Fuentes

Martine vraagt Yasmin Fuentes om voor haar te komen werken. Yasmin is ervan overtuigd dat Ludo haar broer heeft vermoord en is uit op wraak. De dames bundelen hun krachten.

Remco Houtman is mede-investeerder van het Merenpark project. Hij wil zijn aandelen aan Ludo afstaan, maar Yasmin en Martine steken hier een stokje voor. Ze chanteren hem met videomateriaal en foto’s. Remco staat zijn aandelen af aan Martine Hafkamp. Ludo en Martine hebben nu een gelijk belang in het Merenpark project.

Il Figlio en Isabella Kortenaer

Ludo is geobsedeerd door een schilderij genaamd ‘Il Figlio’. Martine laat het schilderij vervalsen en wil dit via een tussenpersoon aan Ludo verkopen. Ze huurt iemand in voor de verkoop. Martine weet echter niet dat Isabella Kortenaer, vermomd als Carmen Lopes Dias, naar Ludo is gegaan om als tussenpersoon op te treden. Ook Iabella is uit op wraak door haar verleden met Ludo. Tevens is zij ervan overtuigd dat Ludo haar dochter heeft vermoord.

Ludo denkt dat het schilderij een vervalsing is. Als zijn taxateur zegt dat het een origineel betreft, besluit Ludo het te kopen. Hij krijgt het schilderij in bruikleen. Diezelfde avond laat Martine het schilderij stelen.

Martine kan Ludo met het gestolen schilderij onder druk zetten. De zogenaamde ‘eigenaar’ van Il Figlio eist het schilderij terug, anders raakt Ludo zijn zoon kwijt. Via advertenties in de krant wordt Ludo verder onder druk gezet.

De milieubeweging

Martine, Yasmin en Isabella zetten Ludo verder onder druk. Martine laat Ludo geloven dat zijn schilderij is gestolen door een actiegroep van de milieubeweging. Onder druk van de actiegroep moet Ludo zijn aandeelhouders laten geloven dat Merenpark op gifgrond wordt gebouwd. De grond is echter brandschoon.

Ludo ligt anoniem de pers in dat de grond van het Merenpark project vervuild is. De aandeelhouders zijn niet blij met deze actie van Ludo, omdat hij had beloofd de pers niet in te lichten. Het vertrouwen in Ludo wordt verder aangetast als hij door één van zijn aandeelhouders in het bos wordt gezien met een persvoorlichter. Martine heeft Ludo in de val gelokt.

Ludo komt erachter dat Martine een inspecteur heeft omgekocht om de grond van Merenpark schoon te laten verklaren. Ze bevestigt dit, maar in werkelijkheid heeft ze de inspecteur omgekocht om de grond van Merenpark vervuild te laten verklaren. De actiegroep van de milieubeweging (aangevoerd door Martine, Isabella en Yasmin) bedenkt een nieuwe eis: Ludo moet een ECO-wijk laten bouwen. Ludo hapt toe en stelt dit plan voor aan de aandeelhouders. Als Ludo deze wijk laat bouwen, krijgt hij zijn schilderij terug.

Ludo’s plan voor een ECO-wijk valt niet goed bij de aandeelhouders. Hij merkt dat zijn positie onhoudbaar is geworden. In plaats van zijn aandelen te verkopen, wil hij alle aandelen van het Merenpark project opkopen. Martine voert de druk verder op: de eigenaar van Il Figlio wil binnen 24 uur zijn schilderij terug, anders zal Stefano worden vermoord.

Ludo laat Stefano ontvoeren. Sanders is namelijk bang dat de eigenaar van Il Figlio Stefano iets aan zal doen.

De milieubeweging wil Ludo’s aandelen van het Merenpark project in ruil voor het schilderij. Stefano heeft het vermoeden dat Martine Hafkamp achter de milieubeweging zit. Er is echter enkel geen bewijs dat naar Martine leidt. Ook Ludo begint zijn twijfels te krijgen en zet Yasmin onder druk. Na een aantal dagen is Stefano het zat. Yasmin heeft hem ervan overtuigd dat Martine niets met de milieubeweging te maken heeft. Stefano wil niet langer opgesloten zitten en heeft daarom Ludo’s aandelen opgestuurd naar de milieubeweging, Graspol BV.

Louis Duarte

Yasmin en Martine maken zich zorgen over Isabella. Isabella is uit op wraak en in het verleden heeft ze meermaals bewezen ontoerekeningsvatbaar te zijn. Isabella verzekert Martine en Yasmin dat ze niks van plan is.

Martine heeft nu al Ludo’s aandelen van het Merenpark project. Ludo krijgt Il Figlio terug van de milieubeweging. Martine heeft het schilderij echter laten bewerken met een bijtende stof. Enkele momenten nadat Ludo Il Figlio eindelijk weer terug heeft, vergaat het voor zijn ogen.

Martine geeft toe dat ze Ludo’s aandelen heeft. Hij verdenkt haar ervan overal achter te zitten, maar Martine zegt de aandelen van Graspol BV aangeboden te hebben gekregen. Ludo verdenkt Martine er nu ook van de eigenaar van Il Figlio te zijn. Hij is ervan overtuigd dat Hafkamp alles in scène heeft gezet.

Martine zit met de handen in het haar nu Ludo haar door blijkt te hebben. Ze schakelt oud-celgenoot Maria Verdure in. Ze heeft de hulp van haar broer, Louis Duarte, nodig. Martine wil doen voorkomen alsof Louis Darte de eigenaar van Il Figlio is, zodat zij buiten schot blijft. Duarte eist van Ludo 100 miljoen euro: de zogenaamde waarde van Il Figlio.

Ondertussen gaat het niet goed met Isabella. Ze is compleet doorgedraaid en heeft Nina ontvoerd. Ze wil Nina iets aandoen, omdat ze ervan overtuigd is dat Ludo haar kind heeft vermoord.

Ludo raakt alles kwijt

Martine en Yasmin komen er al snel genoeg achter dat Isabella Nina heeft ontvoerd. Martine eist van Isabella dat ze Nina twee weken ongemoeid laat, zodat ze genoeg tijd heeft om Ludo 100 miljoen euro afhandig te maken. Martine laat Ludo geloven dat Louis Duarte zijn dochter heeft ontvoerd.

Ludo heeft 96 miljoen euro kunnen vrijmaken. De overige 4 miljoen schenkt Nick. Yasmin vindt Nina en probeert haar te bevrijden.

De grote avond van de geldoverdracht is daar. Ray ontdekt dat Maria Verdure bij Martine Hafkamp in de gevangenis heeft gezeten. Hij is niet op tijd om Ludo hierover in te lichten: het geld is al afgedragen. Eenmaal buiten komt Ludo erachter dat al zijn geld is vernietigd. Ludo is alles kwijt.7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Redouan
17 augustus 2017 06:41

Inge iphenburg is de beste gtst actrice ooit. Haar rol als Martine is echt heel goed en is wat de serie nodig heeft . IK hoopt dat ze ooit terug komt als Martine Hafkamp

Gtst
17 augustus 2017 10:21

Maar heeft ze Nick nou gecastreerd of niet?

Patrick
18 augustus 2017 01:18

Helaas doet er een deel het niet anders had ik alles mooi bekeken jammer Genoeg kan dat nu niet

Patrick
18 augustus 2017 01:19

Helaas doet er een deel van video’s het niet anderen had ik de hele verhaal lijn kunnen zien nu heb ik de helft maar kunnen zien

erik
26 september 2017 00:53

ff een vraagje waarvan zijn de video,s vandaan gehaald. Ik doe een gokje YouTube kanaal wintersport11 ?? is namelijk mijn kanaal ben vorige week begonnen met fragmenten van seizoen 15 te plaatsen helaas worden heel veel video’s door YouTube geblokeerd in nederland maar heb inmiddels de oplossing door het op een andere site te uploaden http://www.dailymotion.com/playlist/x512t8

erik
26 september 2017 02:05

nogmaals een berichtje van mij. lees in de recaties dat bepaalde videos niet ten zien zijn mocht dat ook het geval op YouTube kanaal van wintersport11 het geval zijn en dan voornamelijk fragmenten van S14 wil ik dit graag weten dan zal ik alles ook op de andere website uploaden zodat jullie allemaal kunnen genieten van Martine Hafkamp in de periode 2003-2005 laat ander wat weten via mail

erik
26 september 2017 02:05
Antwoord op  erik

of via hier

© GTSTCourant 2020
Vragen? info@gtstcourant.com