Special: Tims leven in Meerdijk

Beau Schneider is vanavond voor het laatst te zien als Tim Loderus in Goede Tijden, Slechte Tijden. Beau verlaat de soap na bijna vier jaar definitief omdat hij zich wil gaan richten op andere projecten. In die jaren dat Tim in Meerdijk woonde, is er een hoop gebeurd.

Zoektocht naar zijn vader
Vlak voor de zomercliffhanger van 2012 verschijnt Tim Loderus in Meerdijk. Wie hij precies is, is op dat moment nog onduidelijk. Tim maakt aantekeningen in een notitieboekje over een aantal bewoners uit Meerdijk. Tijdens de zomerstop van de soap kunnen fans meespelen met de app ‘Wie is Tim?’. Nog voor de start van het nieuwe seizoen kwam via de app het verlossende woord: Tim is de buitenechtelijke zoon van Anton Bouwhuis.

Tim en Rikki
Het huwelijk van Anton en Bianca wordt, na Tims komst, flink op de proef gesteld. Om de familiebanden te versterken besluit het hele gezin om op reis te gaan naar Zuid-Afrika. Daar beseft Rikki dat haar gevoelens voor Sjoerd langzaamaan verdwijnen, terwijl haar gevoelens voor Tim sterker worden. Dit blijkt wederzijds. Zodra Sjoerd achter hun relatie komt, zoekt hij troost in cocaïne.

Wanneer Tim getuige is van een opstootje tussen Sjoerd en een drugsdealer, springt hij ertussen. Tim krijgt daarbij een harde klap tegen zijn hoofd en loopt een hersenbeschadiging op. Hij wordt afgevoerd naar het ziekenhuis en ligt in coma. Tims moeder Julia komt naar Meedrijk om bij haar zoon te zijn. Zodra Tim uit zijn coma ontwaakt, wil Sjoerd zijn excuses aanbieden. Tim wil hier niets van weten want hij is woedend op Sjoerd.

Vermissing
De relatie van Tim en Rikki is slecht. Rikki heeft geen aandacht meer voor Tim. Hij vindt een luisterend oor bij Sjors en wordt verliefd op haar. Een paar weken later maakt Tim het uit met Rikki. Sjors is ook verliefd op Tim, maar wil geen relatie met hem. Ze is bang om Rikki te kwetsen.

Op dat zelfde moment gaat Anton vreemd met Julia. Tim, Sjoerd en Bianca krijgen een hekel aan Anton. Tim komt voor Bianca op als Anton Bianca troost. Anton beledigt Tim zo diep dat hij naar het meer van Meerdijk gaat en erin loopt, om de kou te voelen. Juist op dat moment maken Lucas en Bing een joyride op Ludo’s jacht. Ze varen tegen Tim aan, waarna hij vermist raakt.

Terugkomst in Meerdijk
Tim wordt opgevangen door Willem. Hij heeft Tim uit het water gevist en zorgt voor hem. Tim heeft enkele ribben gekneusd en een knal tegen zijn hoofd gehad, maar verder gaat het goed met hem. Ondertussen wordt er een grootschalige zoektocht opgezet. Sjors kan haar gevoelens voor Tim niet meer verbergen. Op een dag ziet Sjors Tim lopen op de dijk. Ze gaat hem achterna en roept hem, maar hij hoort haar niet. Sjors weet hierdoor zeker dat Tim nog leeft.

Sjors probeert de familie Bouwhuis ervan te overtuigen dat Tim nog leeft, maar zij geloven haar niet. Anton neemt Sjors mee naar het huis van Willem. Hij wil binnen kijken en Willem laat dit toe. Vanuit een rieten kist hoort Tim dat Sjors van hem houdt, maar kan hier niet op reageren. Uiteindelijk weet Tim zo op Willem in te praten dat hij hem losmaakt en vrijlaat. Tim en Sjors worden snel herenigd en zijn heel gelukkig samen.

Boks
Terug in Meerdijk valt Tims oog op een oud pand. De boksschool moet van de gemeente een nieuwe bestemming krijgen. Tim besluit ervoor te gaan en werkt het plan verder uit. Maar ook Bing wil de nieuwe eigenaar worden. Met behulp van Maxime wint Tim en wordt hij de nieuwe eigenaar van ‘Boks’.

Tim en Sjors
Ondanks de goede relatie tussen Tim en Sjors gaat Sjors vreemd met Bing. Maar de liefde tussen Tim en Sjors blijft toch groot. Al snel besluiten Tim en Sjors om te gaan trouwen. Tim wil samen met Sjors op wereldreis. Sjors zit dat helemaal niet zitten en al snel lijkt het erop dat de bruiloft niet doorgaat.

Ondanks alles overwint de liefde. In april 2015 trouwt het stel alsnog. Julia is terug naar Meerdijk gekomen voor de bruiloft van haar zoon. Julia wil graag meer tijd door brengen met Tim. In oktober 2015 besluit Tim dat hij voor een half jaar vertrekt naar zijn moeder in Afrika. Daar gaat hij aan de slag als arts in een ziekenhuis.

In maart 2016 keert Tim eindelijk terug naar Meerdijk. Sjors is dolgelukkig dat Tim weer terug is, maar Tim heeft andere plannen. Tim wil samen met Sjors en haar dochter Lana emigreren naar Kenia. Sjors wil echter in Meerdijk blijven en dus besluit Tim om alleen naar Afrika te emigreren.0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

© GTSTCourant 2020
Vragen? info@gtstcourant.com