Special: wie is Marieke Vollaards?

Binnenkort keren Mark de Moor en Marieke Vollaards terug in GTST. De twee oudgedienden waren in 1995 voor het laatst te zien in de soapserie. Wie zijn Mark en Marieke? GTSTCourant blikt terug.

Jarenlang is Marieke misbruikt door haar pleegvader Gijs. Ze belandt in Meerdijk en voelt zich daar al snel thuis.

Door haar kantoorbaan bij A&A komt Marieke in contact met journaliste Janine Elschot die daar ook geregeld te vinden is. Op een dag krijgt Janine de schrik van haar leven. Ze ontdekt dat zij en Marieke dezelfde ouders hebben. De twee zijn dus zussen van elkaar. Al snel krijgen Janine en Marieke een hechte band.

Marieke doet het goed bij de Meerdijkse mannen. Zowel Mark de Moor als Mickey Lammers hebben een oogje op haar. Op een avond wordt Marieke verkracht door foute types die ze heeft leren kennen in café ‘The Heavy Heaven’. Door deze traumatische ervaring draait Marieke door en belandt ze in een psychiatrische inrichting. Het herstel van Marieke verloopt moeizaam. Hoewel Mark jaren in Italië heeft doorgebracht, komt hij meteen terug als hij hoort dat het niet goed gaat met Marieke. Nadat Marieke er weer een beetje bovenop is, verhuizen de twee samen naar Italië. 17 mei keren Mark en Marieke terug naar Meerdijk.

Lees ook: ‘Wie is Mark de Moor?’3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Suus
22 maart 2018 01:19

En Janine heeft toen de Heavy Heaven in de fik gezet, om wraak te nemen namens haar zusje.

Jolanda
27 april 2019 15:50
Antwoord op  Suus

klopt alleen was het toen door Nathalie mourits gespeeld die trouwens wel goed speelden.

Samantha post
23 september 2018 14:04

Hoi ik been Samantha post

© GTSTCourant 2020
Vragen? info@gtstcourant.com