Special: Wiets leven in Meerdijk

Pip Pellens is vanavond voor het laatst te zien als Wiet van Houten in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze verlaat de soap na bijna zes jaar definitief omdat ze andere dingen wil gaan doen en er in haar drukke schema geen plek meer voor GTST is. In al die jaren dat Wiet van Houten in Meerdijk woonde, is er veel gebeurd.

Jeugd
Wiet werd geboren in een psychiatrische inrichting als dochter van Frits van Houten en Hannie van der Kroeft. Ze werd door haar grootmoeder Augusta van Houten ondergebracht bij het echtpaar Terlake, maar daar werd ze allesbehalve gelukkig. Geesje Terlake was een hardhandige vrouw en zag Wiet meer als een project dat haar geld opleverde dan als een persoon. Ze behandelde Wiet zo slecht dat Wiet aan depressies begon te lijden.

Familie
Toen Wiet het niet meer uithield bij het echtpaar Terlake, ging ze op zoek naar haar biologische ouders. Tijdens haar zoektocht kwam ze bij toeval in contact met haar halfzus en halfbroer Sjors en Jack. Ze vond wat ze zocht: warmte. Wiet was echter zo ongelukkig dat ze een zelfmoordpoging deed. Ze werd gered, maar ging voor vier jaar naar een tbs-inrichting. Haar moeder Hannie verdween in die tijd ook achter slot en grendel.

Terugkomst 1
Nadat Wiet vier jaar in een tbs-inrichting heeft gezeten, keert ze terug naar Meerdijk. Ze probeert Bing, de vriend van haar zus, te verleiden, maar hij maakt haar duidelijk niet geïnteresseerd te zijn. Wiet gaat werken bij de Rozenboom. In oktober 2010 komen Edwin en Sjoerd Bouwhuis naar Meerdijk. Wiet en haar homoseksuele vriend Lucas hebben allebei een oogje op Edwin. Edwin kiest uiteindelijk voor Wiet om zijn eigen homoseksuele gevoelens tegen te gaan. Wiet en Edwin ontmaagden elkaar op de boot van Jack, maar Edwin heeft twijfels. Tijdens een verjaardagsfeestje kust Edwin Lucas en verbreekt daarna de relatie met Wiet.

Obsessie voor Noud
Nadat Bing Wiet afwees, rommelde ze een tijdje aan met Noud. Tot een echte relatie is het nooit gekomen. Nadat Edwin de relatie met Wiet had verbroken, werden haar gevoelens voor Noud alleen maar sterker en ze wilde een relatie met hem, maar Noud werd verliefd op Nina. Als Noud Nina ten huwelijk vraagt slaan alle stoppen bij Wiet door als ze tijdens een avondje glaasje draaien de opdracht zou hebben gekregen Nina te vermoorden. Wiet steelt het dienstwapen van haar broer Jack en schiet op de bruiloft in het rond. Rosa Gonzalez komt te overlijden, Janine wordt in haar voorhoofd geschoten en Lucas komt door ernstige verwondingen in een coma terecht. Wiet wordt voor deze daad tot TBS veroordeeld.

Terugkomst 2
Nadat ze anderhalf jaar lang in een psychiatrische kliniek heeft gezeten, komt Wiet weer terug naar Meerdijk. Ze probeert de banden met de inwoners te herstellen, maar niet iedereen is daar blij mee. Uiteindelijk wordt de schietpartij min of meer vergeven en krijgt Wiet een relatie met Sjoerd.

Relatie met Anna
De relatie met Sjoerd strandt al vrij snel en Wiet is een lange tijd single, totdat ze wordt gezoend door Anna. In eerste instantie vindt ze dit helemaal niet leuk, maar daarna wordt ze ook verliefd op Anna. Ze krijgen een geheime relatie, want Wiet wil geheim houden dat ze biseksueel is. Na een tijdje wordt het toch openbaar gemaakt. Wiet en Anna komen in contact met Ardil Baydar en komen door hem in de wereld van drugshandel terecht. Wanneer ze hier mee willen stoppen, verzet Ardil zich. Ardil komt te overlijden en alle vermoedens gaan uit richting Wiet. Wiet slaat op de vlucht en Anna gaat haar achterna.

Zeger Philip van Zuylen-de Larrey
Als Bianca overlijdt, heeft Anna het daar zo moeilijk mee dat ze de relatie met Wiet stopt. Wiet ontmoet via Flekslove Zeger Philip van Zuylen-de Larrey. Ze is tot over haar oren verliefd, maar vrienden van Wiet hebben hun twijfels over de mentale gezondheid van Zeger. Deze zorgen blijken terecht, want Zeger blijkt te kampen met verschillende psychiatrische problemen. Als Wiet met hem op vakantie naar Ierland gaat, komen er problemen. Zeger heeft Anna ontvoerd en wil Wiet van een klif afgooien. Door de hulp van Anna, Lucas en Tim weet Wiet aan de dood te ontkomen, maar Zeger springt wel van de klif.

Wereldreis
Na het avontuur in Ierland, hebben Anna en Wiet afwisselend wel en geen relatie. Wiet mag voor haar studie naar Stuttgart om daar in een musical te gaan spelen. Ze wil graag dat Anna meegaat, maar die wil dat helemaal niet. Uiteindelijk wordt Wiet door Job geïnspireerd om op wereldreis te gaan, maar ze wordt tegengehouden door haar broer Jack. Hij vermoedt dat de moeder van Sjors, Martine Hafkamp, nog leeft en hij stelt voor dat Wiet als stagiaire binnen haar vermoedelijke bedrijf aan de slag gaat. Na enig twijfelen gaat Wiet overstag; samen met Jack wil ze onderzoeken of de moeder van Sjors nog leeft en wat zij van plan is. Dit was tevens de laatste scène van Pip Pellens als Wiet van Houten in GTST.1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Iemand
12 april 2018 21:56

Op de bruiloft schiet wiet niet in het rond maar maar 1 keer omdat ze nina wil vermoorde door de paniek stort er vanalles in

© GTSTCourant 2021
info@gtstcourant.com