Vaarwel, Maxime! – Maxime raakt alles kwijt

In 2011 wordt Nick Sanders ontslagen uit de psychiatrische inrichting. Hij verzint een plan om Maxime terug te pakken, omdat hij al die jaren onterecht door haar heeft vastgezeten. Tijdens de bruiloft van Nina en Noud wilde Wiet van Houten Nina neerschieten, maar raakte Janine in haar hoofd. Om volledig te herstellen, moet Janine dagelijks bloedverdunners toegediend krijgen. Maxime wordt aangesteld om deze injecties toe te dienen. Nick verwisselt de medicijnen van Janine met placebo’s. Janine krijgt tot tweemaal toe een terugval door de placebo’s. Ludo ziet twee schuldigen als aan het licht komt dat Janines medicijnen zijn verwisseld: Nick of Maxime.

Mede door Janine raakt Ludo ervan overtuigd dat Maxime achter de medicijnenwissel zit. Stiekem werken de twee aan een plan om al Maximes bezittingen af te nemen. Maxime weet al die tijd van niets en denkt dat de familie Sanders Nick ervan verdenkt de medicijnen te hebben verwisseld. Nick zit echter in het complot en gaat een tijdje weg zodat het lijkt alsof hij op de vlucht is. Het plan van de familie Sanders om Maxime alles af te nemen lijkt te lukken.

Maxime raakt volledig in paniek als ze merkt dat ze al haar bezittingen kwijt is. Ook raakt ze Amy kwijt. Tijdens een confrontatie met Nick wordt het Maxime zwart voor de ogen.

Het luxeleventje dat Maxime altijd gewend is geweest, behoort tot het verleden. Noodgedwongen moet ze overnachten in een caravan. Danny de Jong is een goede steun voor Maxime en biedt haar een slaapplek aan in het huis van zijn broer. Maxime vindt een nieuwe baan in De Koning. Ze bouwt een goede band op met Jef Alberts.

Enkele maanden later komt Janine erachter dat niet Maxime maar Nick verantwoordelijk was voor de medicijnenwissel. De gehele familie Sanders kotst Nick uit. Maxime en Nick krijgen ruzie in de paardenstallen. Amy is intussen bezig met een plan om Nina te vermoorden en zet de paardenstallen in de fik. Maxime raakt daarbij zwaar gewond. Iedereen denkt dat Nick is omgekomen. Later blijkt dat hij nog in leven in.


Laat een reactie achter!