Vaarwel, Maxime! – Vincent Muller

Maxime werd in de tijd dat ze studeerde aan de kunstacademie verliefd op een leraar van haar, de getrouwde Joost Muller. Maxime dacht dat ze onvruchtbaar was door een schotwond in haar buik. Toch werd Maxime zwanger van Joost. Als 19-jarige studente dacht Maxime niet dat ze een kind een gelukkig leven kon geven. Na overleg met Muller en zijn vrouw, werd besloten dat het kind na zijn geboorte bij zijn vader zou gaan wonen en dat ze zouden doen alsof mevrouw Muller de biologische moeder van het kind was. Toen Vincent werd geboren, stond Maxime hem meteen af aan de Mullers en verdween ze uit het leven van Vincent.

In 2013 voelt Maxime zich eenzaam en besluit contact te zoeken met haar zoon. Maximes nachtmerrie wordt werkelijkheid als blijkt dat Vincent en Nina verliefd op elkaar worden. Vincent en Nina weten niet dat ze neef en nicht van elkaar zijn. Maxime probeert tevergeefs de twee uit elkaar te krijgen. Uiteindelijk besluit ze de relatie te accepteren en het grote geheim  voor zich te houden. Als dan ineens Paula Muller (de pleegmoeder van Vincent) langskomt in Meerdijk is dit een grote shock voor Maxime.

Als de confrontatie tussen Paula en Maxime tot een hoogtepunt komt, dreigt Maxime alles openbaar te maken. Een heftige discussie in de lift van de Rozenboom leidt uiteindelijk tot een hartaanval bij Paula en ze overlijdt hieraan. Voor Maxime een opluchting. Nu lijkt het geheim ook echt geheim te blijven. Janine heeft echter haar twijfels bij Paula’s plotselinge dood en gaat op onderzoek uit. Uiteindelijk achterhaalt Janine de waarheid en eist dat Maxime open kaart gaat spelen.

Maxime kan niets anders dan alles opbiechten.

De bekentenis van Maxime is een schok voor de familie Sanders. Nina heeft een relatie met haar neef en Ludo wist niet beter dat Maxime jaren geleden door hem onvruchtbaar was geworden. Lange tijd moet Vincent niets van Maxime weten.

De twee lijken dichterbij elkaar te komen als Maxime door toedoen van Nick Sanders in het ziekenhuis belandt. Een echte moeder-zoon relatie lijkt het niet te worden, maar de twee accepteren elkaar.

Uiteindelijk klapt het tussen de twee en besluit Vincent in 2015 om carrière te maken met X-SELFIE in Amerika.


Laat een reactie achter!