Special: verhaallijn Amy stalkt Nina

De verhaallijn ‘Amy stalkt Nina’ begon in 2012 nadat Amy zich achtergesteld begon te voelen in huize Sanders. Ludo zou haar halfzusje Nina meer aandacht geven. Samen met haar vriendje Niels begon Amy Nina te stalken.

Amy werd geïnspireerd door de dagboeken van haar moeder Isabella Kortenaer. Isabella was psychisch niet in orde en had Nina in het verleden ontvoerd. In haar dagboeken schreef Isabella: “Ik weet dat het kan, als ik maar volhoud totdat ik echt klaar ben. Misschien stribbelt ze tegen, maar ik moet gewoon blijven duwen. Het kussen stevig vasthouden en blijven duwen met al mijn kracht, totdat Nina dood is.”

Door de dagboeken van Isabella was Amy ervan overtuigd dat Nina dood moest. Ze probeerde een kussen op Nina’s hoofd te drukken, maar dat mislukte toen Nina wakker werd. Voor Nina was het nu overduidelijk dat Amy haar al die tijd heeft gestalkt.

Nina draaide door en viel Amy aan. Niels sloeg Nina neer, waardoor ze een tijdlang bewusteloos was. Voor Amy was dit een uitgelezen kans om definitief met Nina af te rekenen. Ze bond Nina, samen met Niels, vast in de paardenstallen van huize Sanders. Nadat Amy benzine in de stal gooide, stak ze de boel in brand. Mike wist Nina op tijd te redden. Amy werd opgesloten in een psychiatrische inrichting.

Sinds 2016 is ze weer op vrije voeten.2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
David
17 juli 2017 20:27

“Ze bond Nina, samen met Niels, vast in de paardenstallen van huize Sanders”

Nee, dit is volgens mij niet zo? Niels vluchtte ook, en werd later aangehouden voor medeplichtigheid, en kwam buiten de serie. Maar ik kan me niet herinneren dat hij ook vastgemaakt werd.

Svb
18 juli 2017 12:51
Antwoord op  David

Niels en Amy bonden Nina samen vast. Zo zou het er moeten staan, krom opgeschreven .

© GTSTCourant 2020
Vragen? info@gtstcourant.com