GTSTCourant - Janine Elschot

Heeft Janine borstkanker?

by GTSTCourant

Na haar breuk met Ludo Sanders breken er opnieuw zware tijden aan voor Janine Elschot. Ze ontdekt namelijk een knobbeltje bij haar borst.

Kersverse oma Janine gaat op kraamvisite bij Lucas en Tiffy om haar kleinzoon Wolf te zien. Al snel moet ze zich naar de badkamer haasten, omdat de kleine spruit over haar blousje heeft gespuugd. Daar ontdekt Janine iets ongewoons bij haar borst: er zit een knobbeltje.

In 2007 ontdekte Barbara Fischer, destijds de beste vriendin van Janine, ook een knobbeltje bij haar borst. Het bleek toen om borstkanker te gaan.


Lees ook:

29 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Flapperdeflap
21 oktober 2019 11:14

Verrassend, Janine zal wel borstkanker hebben, Ludo schrikt zo dat ze weer bij elkaar komen.

Dennis
21 oktober 2019 13:41

Spannend!

Niet om het een of ander maar laat Janine er aan overlijden. Het personage is zo’n beetje uitgespeeld en de formule Ludo en Janine is uitgewerkt.

Het kan nog wel eens de best bekeken aflevering ooit worden. Net zo intens als met Sylvia en Anita.

Roos
23 oktober 2019 06:39
Antwoord op  Dennis

Klopt dat was toen de meest emotienele aflevering Met rick Hun dochter ricky

Tim
27 december 2019 18:51
Antwoord op  Dennis

Zo zielig! Haha! Jij zult vast heel de dag druk zijn met het afkraken van mensen om jezelf een beetje beter te voelen. Geniet ervan;-) Hoop dat het werkt voor je?

Dennis
21 oktober 2019 13:44

Hopelijk keert Charlotte Besijn even terug als Barbara, om haar vriendin bij te staan en der ervaring te delen.

In de tijd dat Barbara borstkanker kreeg, was de vriendschap flink bekoeld omdat Janine haar en nog vier andere had vast gehouden ter herdenking van poging tot moord op Ludo.

Adriaan
21 oktober 2019 17:24
Antwoord op  Dennis

Barbara kan niet terug komen want zij is dood gegaan in de serie

Gerit
21 oktober 2019 17:40
Antwoord op  Adriaan

Barbara is niet dood

Cindy Van Tienen
21 oktober 2019 19:29
Antwoord op  Adriaan

Nee barbara ging met Charlie mee naar het buitenland, ze is niet overleden

Misha
21 oktober 2019 20:03
Antwoord op  Adriaan

Nee. Barbara runt een b&b op Curaçao met Morris en Charlie

Idk wie ik ben
21 oktober 2019 19:09

Is hoop het niet eerlijk gezegd

Moud
22 oktober 2019 17:56
Antwoord op  Idk wie ik ben

@Idk wie ik ben,
Waarom niet. Weer zo’n loze kreet.

Het is alom bekend dat als 1 van de 2 (Janine of Ludo) gtst verlaat, ze beiden vertrekken. Dus weer “oudere” castleden weg. We hebben al meer dan genoeg van dat jonge grut rondhuppelen in gtst. Als ik die wil zien kijk ik wel naar Spangas (eigenlijk liever niet)

Ik hoop het dus van niet, want dat zou de nekslag voor gtst betekenen. Rtl wil er juist alles aan doen om de kijkcijfers op te schroeven, dan zullen ze deze stap zeker niet nemen/aandurven.

Eric the Bird
21 oktober 2019 19:13

Janine heeft inderdaad borstkanker. Ludo keert terug bij haar en ze doorstaan samen de zware periode die Janine moet ondergaan. Ze trouwen opnieuw.

Petra
21 oktober 2019 19:32

Wie was de gene die kaal werdt , dat was toch barbara , dacbt inderdaad dat ze overleden was

Ankie
21 oktober 2019 20:17
Antwoord op  Petra

Dat was Sylvia Merx

Petra
21 oktober 2019 19:33

Dacht dat Barbara kaal wordt en inderdaad overleed, toch

Misha
21 oktober 2019 20:02
Antwoord op  Petra

Nee. Barbara runt een b&b op Curaçao met Morris en Charlie.

Lieke
21 oktober 2019 21:20
Antwoord op  Petra

Dat was de 2de vrouw van Jef; Sylvia. Zij was de pleegmoeder van Kim (Angela schijf)

Eva wolfs
21 oktober 2019 22:34
Antwoord op  Lieke

Sylvia had geen borstkanker maar hersentumor

Daisy
22 oktober 2019 00:13
Antwoord op  Petra

Nee ze had van de doktor gehoord dat de kanker over was en daar loog ze toen over dat ze nog steeds heeft terwel het niet zo is en later was ze uit de serie met morris

Monika
22 oktober 2019 10:14
Antwoord op  Petra

Dat was Sylvia. Barbara is met Charlie mee verhuisd naar Curaçao

Moud
22 oktober 2019 07:50

Wat een ellende weer. Wanneer komen we ook weer eens (maar wel spannende) Goede Tijden?

Natuurlijk hoort het allemaal bij de realiteit van het dagelijkse leven en onze maatschappij, heel veel vrouwen (en mannen!) krijgen deze diagnose, maar toch…………!

Hahaha
24 oktober 2019 23:10

(Mijn gebruikersnaam past niet bij zo’n onderwerp, nvm) Er is ook nooit eens niets met haar aan de hand. Ik zou dit ook niet heel origineel vinden. Maar eerder dat ze denkt dat ze het heeft en het niet waar blijkt te zijn. Hypochondrie is een angststoornis en ook een beetje een taboe omdat veel het niet serieus nemen. Goed maatschappelijk onderwerp voor Gtst. Zo labiel als Janine is geworden de laatste tijd en haar slechte inschattingsvermogen (want overal waar ze steeds van overtuigd is, is nooit waar) laat mij denken dat ze ook gevoelig is om een hypochonder te… Lees meer »

Hahaha
24 oktober 2019 23:12
Antwoord op  Hahaha

Kun je een hele lange verhaallijn mee doen.

S. Klein Gebbink
28 oktober 2019 20:41

Krijg er een beetje genoeg van, het lijkt wel een sire campagne. Diabetes, dementie, ptss, en nu borstkanker. Oja geweld tegen hulpverleners, ff vergeten.

Joop
7 november 2019 09:31

Ik ben verbaasd dat het borstkanker verhaal van Janine zover van de werkelijkheid staat. Vrouwen van 50+ worden in Nederland iedere 2 jaar gecontroleerd op borstkanker (niet verplicht, maar waarom zou je het niet doen). Janine speelt toch echt een 50+ vrouw, die dus al vaker gecontroleerd zou moeten zijn. Bovendien bij een verdachte knobbel wordt altijd een mammografie gemaakt (en vergeleken met eerdere mammo’s) een mri en pas later een echo. Dus het klopt niet met de werkelijkheid hoe het nu gaat. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat, ze zal wel helemaal opknappen, helaas is dat ook… Lees meer »

Anoniem
8 november 2019 20:41
Antwoord op  Joop

MRI hoeft niet altijd te zijn. Wel een mammografie en als ze daar wat op zien krijg je meteen een echo. Dat was teminste mijn ervaring. Als ze dan wat zien opnieuw een mammografie met punctie. Opnieuw in mijn geval dus. Gelukkig ondertussen al 5jaar kankervrij. Maar in eerste instantie is een MRI dus niet altijd het geval

Lilian
12 december 2019 15:10
Antwoord op  Joop

Het verhaal klopt absoluut, het vergaat mij momenteel exact als Janine, daarbij ben ikzelf nog in mei via het bevolkingsonderzoek gecontroleerd, het was toen al duidelijk dat ik borstkanker had, maar kreeg een brief dat alles goed zou zijn, dus niet. Vertrouw absoluut niet meer op het bevolkingsonderzoek. Beste Joop helaas is het verhaal van Janine voor mij werkelijkheid, jij weet echt niet waar je het over hebt

Lilian Laugs
21 november 2019 15:48

Door Janine haar borstkanker ben ik ook maar naar de dokter gegaan met een knobbel waar ik al meer dan 1 jaar mee loopt, volgens radioloog zeer verontrustend, morgen hoor ik of het kanker is. Door de situatie van Janine ben ik naar de dokter gegaan, gtst is goed bezig, vriendelijke groet, Lilian Laugs

Lilian Laugs
10 december 2019 14:44

Sommige mensen realiseren zich niet wat kanker voor iemand betekent, net klaar met mijn eerste chemo kuur, wat er allemaal op iemand met kanker afkomt kunnen die mensen die schrijven dat Janine maar moet overlijden, zich niet voorstellen, paniek, angst, eenzaamheid en zoveel meer oncontroleerbare emoties. 59 jaar, borstkanker met uitzaaiingen in de lymfeklieren, chemo, gehele amputatie inclusief alle lymfeklieren, bestraling, hormoonbehandeling staat mij allemaal te wachten, binnen 3 weken ben ik kaal. Als iemand schrijft alleen al voor de sensatie dat Janine dood moet!! Denk eens na over al die vrouwen, kaal, verminkt, doodziek, niet wetende of je het… Lees meer »

Deze website maakt gebruik van cookies. Om verder te gaan op GTSTCourant dient u akkoord te gaan met ons privacy- en cookiebeleid. Akkoord Lees meer