Marieke eerste slachtoffer Jos Uylenburg

Let op! Dit bericht bevat spoilers uit de vooruitgekeken aflevering van donderdag 10 januari.

Jos is terug in Meerdijk en gaat over lijken om definitief af te rekenen met Rik, Bing en Aysen. Ook Ludo en Janine betrekt hij bij zijn wraakplan. Dit lijkt echter grote gevolgen te hebben voor Marieke de Moor.

Wekenlang heeft Jos Marieke’s situatie misbruikt, waardoor iedereen in Meerdijk haar als hoofdverdachte zag rondom de gebeurtenissen van Janine’s boek ‘Kwaad Bloed’. Marieke wordt opgenomen in een crisisopvang. Al snel wordt Marieke vrijgelaten als blijkt dat zij niet degene kan zijn die het boek naspeelt.

Ludo en Janine ontvangen een SMS met een dreigende boodschap van een onbekende afzender en besluiten direct naar het politiebureau te gaan. Onderweg naar het bureau rijdt een auto met hoge snelheid op de twee in. Marieke verricht een heldendaad door Ludo en Janine op tijd weg te duwen, maar wordt zelf aangereden.

Om te kunnen overleven, moet Marieke’s milt verwijderd worden. Dokter Anton Bouwhuis geeft aan als arts levens te moeten redden, maar als vriend én gezien Marieke’s situatie omtrent haar dementie, kan hij deze operatie ook niet uitvoeren. Betekent dit ongeluk een vervulling van Marieke’s wens om te kunnen sterven?


16
Laat een reactie achter!

Marina Lobelle

Onzin, Marieke pleegt geen zelfmoord. Zij red haar familie van de zwarte auto waar Jos in zat

Nisa

Vrijdag 11 januari gaat Marieke dood 🙁

Kenny

Dat was te verwachten aangezien de omstandigheden heden van marieke

MrT.Kuilboer

Dankjewel voor de tip

Dennis

ik hep een vraag

Maaike

Stel maar.

Suus

Misschien krijgt Mark iets met Shanti, nadat zij het gezin Bouwhuis ontwricht heeft door met Anton aan te pappen. Ik zie Tiffy zich al opwerpen als de redder in nood voor Shanti. Of Sjors gaat Shanti bijles geven in lezen en schrijven. Dan komt ze ook bij Anton over de vloer en valt Anton natuurlijk voor haar charmes. Uiteindelijk krijgen Mark en Shanti iets. Iedereen kotst Shanti uit, omdat ze het huwelijk van Anton om zeep heeft geholpen, waardoor zij Meerdijk verlaat. Exit Mark? Of wordt Mark aan een ander gekoppeld?

Kenny

Mark is sowieso nog wel een tijde in gtst te zien aangezien hij nog opnames heeft

Dennis

van de ene kant betreur ik het wel heel erg dat Marieke na zo veel jaren werd terug geschreven en er na 1 jaar al weer uitgaat. Ben benieuwd wat ze met Mark gaan doen.

had ook een beetje de hoop dat Mark en Rik vrienden zouden worden.

Iris

In welke aflevering gebeurd dit allemaal

jet

mild=milt?

Celine Le Blanc

Je milt, met een t, is een orgaan in je lichaam. Lesje biologie misschien?

Iris

@Celine: In dit geval gaat het ook om milt als een orgaan dus met een T. Misschien moet jij je grote mond eens eens dichthouden, want niemand zit op jouw correcties te wachten en dit geval heb je het ook nog eens fout.

MrT.Kuilboer

@Iris het gaat er niet ”milt” aan toe lol

Celine

@mrt kuilboer: in jouw geval is het milD. Ik had het inderdaad fout.

MrT.Kuilboer

😛 ja we maken allemaal foutjes gelukkig ben je menselijk @Celine